Doktor | 2015. május. 27. 09:13
pic_1354785578_832

A kövér emberek mégsem vidámnak?

A kövérséggel kapcsolatba hozott egyik génváltozatot hordozók körében ritkábban fordul elő a depresszió – írja kanadai kutatókra hivatkozva az MTI.
Forrás: medicalonline.hu

Kommentelünk…

Egy FTO gén változatát figyelték meg elhízott emberekben, amely gén szorosan összefüggésben van a depresszióra való hajlammal.
Fura, mert a kövér embereket általában vidámnak, nevetőseknek hisszük. Bár kérdés az is, hogy a túlsúly mennyire tetszik nekik. Mennyire nyomja le a hangulatukat az, hogy plusz 30-40 kg-ot kell cipelniük, hogy nem mennek rájuk a ruháik, hogy valamilyen szinten kirekednek a normál BMI-vel rendelkező társadalomból, hogy nem férnek el egy színházi székben, vagy hogy a társkereső oldalakon sem népszerűek. Na és persze mindez mikor vezet oda, hogy vigaszból enni kezdenek, és evésbe fojtják a bánatukat.Az evés nagyon sokszor a szeretet és a gondoskodás helyettesítője. Felmenőink tömnek minket, mint a libát mert azt gondolják, hogy akkor érezzük a szeretetet, sütivel jutalmazzuk magunkat, ha bánatosak vagyunk, ha fáradtak vagyunk, ha stresszesek vagyunk, de akkor is, ha boldogok vagyunk.

Az evés már nem a létfenntartás eszköze, hanem a boldogságé. Azért kellene enni, hogy éljünk, és nem azért élni, hogy együnk. Ideje változtatni és a Karácsonyi zabálás helyett ésszerűen étkezni. Akkor, amikor éhesek vagyunk, és éppen annyit, hogy jól lakjunk.