Doktor | 2015. május. 28. 07:01
CANNABIS SMOKER

A marihuána és a szex

 

Ausztráliában, naponta marihuánás cigit fogyasztó férfiaknál megállapították, hogy nehezebben jutnak el az orgazmusig, mint azok, akik nem éltek ilyen szerekkel.

Érdekes, hogy ennek ellenére ugyanezeknek a férfiaknak több szexuális partnere volt, mint azoknak, akik nem szívtak: kétszer akkora eséllyel volt kettő vagy több szexuális partnerük egy év alatt.

pic_1334910416_167A marihuánát lehet szidni, lehet szeretni. A függőség okozása folyamatos téma, amit nem kívánok cáfolni, de megerősíteni sem.
Egy érdekes kérdés azonban a kábítószer – akár csak a „füves cigi” – és az STD összefüggése. A cikk is leírja, hogy sokkal több partnerük van a füvezős férfiaknak. Talán azért mert nem élvezik annyira a szexet, és próbálkoznak, hátha a partneren múlik a dolog, esetleg túlkompenzálnak, és saját férfiasságukat bizonyítják a gyakori partnerváltással. De az is elképzelhető, hogy a szer használata mellett kialakuló „lazaság” engedi őket könnyebben nyitni az új, testi szerelem irányába.

A következmény pedig már statisztika, a „nagy számok törvénye”: ugyanis minél több új szexuális partnere van valakinek egy évben, annál nagyobb valószínűséggel kap el, ill. terjeszt aztán nemi úton terjedő betegségeket.

Ennyit az „ártatlan” fűről…