Doktor | 2015. május. 28. 06:16
pic_1339576017_759

A nők agya pornózás közben

Kutatók tizenkét nő agyát vizsgálták tomográfiás szerkezettel, arra voltak kíváncsiak, hogyan reagál az agy a pornóra. Kiderült, hogy a nők agyának az a területe, ami a vizuális ingerek befogadásáért felelős, takarékra kapcsol: jóval kisebb a terület vérellátása pornónézés közben.

Kommentelünk…

Komoly tanulmányt készítettek arról, hogy mi történik a nők agyában pornófilm nézés közben. Nagy meglepetés nem ért engem az eredménnyel kapcsolatban: a nők gyakorlatilag lekapcsolják a látókérgüket, és nem fogadják be a látványt – a férfiakkal ellentétben, akik gyakorlatilag ilyenkor maximálisan éberek.
A pornó film alapvetően – valljuk be – nem is a nőknek készült. Minden nő tudja, hogy amit a vásznon lát, hamis, sőt fájdalmas lehet. Más kérdés, hogy menniyre befolyásolható (minél fiatalabb annál jobban) és mennyire képes elhatárolódni az ott látottaktól.
Ha egy fiatal lánynak semmilyen képe nincs a szeretkezésről, mivel nincs honnan és kitől infót szerezni róla, nem marad más példa, mint az interneten korlátlan mennyiségben letölthető pornó. Aztán óhatatlanul jön az összehasonlítás – mellméret, szájméret, ki mit vállal be, stb. – és kész a baj, és az állandó elégedetlenség önmagával szemben.
A pornó alapvetően egy férfi film, amit férfiak készítenek, férfiaknak, fárfi fantáziákról, de kb. annyi valóság alapja van, mint a Superman-nek. Kb. úgy is kellene nézni: tök jó, tök izgi, váo, de tudom, hogy ez nem igaz – vagy legalábbis sejtem. :-) Ezzel együtt a pornót sok férfi úgy nézi, mintha egy valóságshowt látna, és félő, hogy az otthoni “hétköznapi” szex már nem nyújt neki olyan örömet, mint korábban. Ettől lehet rákattani a pornóra, és tönkre tenni egy normális kapcsolatot.