Doktor | 2015. május. 27. 09:07
pic_1353592830_614

A rossz idő kívánóssá tesz

Városi legenda vagy valóság, hogy a természeti katasztrófák ideje alatt több gyerek fogan?

Bár nagyon nehéz elhinni, hogy amikor a hurrikán óriás erővel éppen azon dolgozik, hogy leszerelje a házról a tetőt, betörje az ablakokat, és megsemmisítse egy család otthonát, az embereknek pont szexelni támad kedve. Ám ha hihetünk a nemzetközi statisztikáknak és a Trojan óvszergyártó felmérésének, akkor bizony igaz, hogy nagy vihar, vulkánkitörés, tornádó, esőzések, áramszünet vagy épp földrengés idején határozottan megnő az emberek összebújási kedve, ennek köszönhetően pedig rengeteg gyermek fogan. Amerikában például a tornádók és a hurrikánok ideje alatt szökik magasba a nemi izgalom, sőt azt is kimutatták, hogy éves szinten dupla annyiszor szexelnek az emberek azokon a területeken, ahol gyakoribban a viharok, mint a védett országrészeken. De hasonló a helyzet földrengések és túl nagy hidegek, melegek és esőzések idején is.

Akkoriban a szociológusok a legkézenfekvőbb magyarázattal szolgáltak: amikor az emberek az otthon négy fala közé szorultak, elektromosság hiányában nem nagyon tudták mivel szórakoztatni magukat, nagyobb figyelmet szenteltek egymásnak, s jól összebújtak. Mások egész egyszerűen a gyertyafény romantikájával magyarázták a dolgot, míg a pusztító természeti katasztrófák esetében az a feltételezés tűnik valószínűnek, ami azzal magyarázza a rengeteg fogantatást, hogy az emberek a katasztrófa túlélésével átértékelik az életet, a materiális értékek elveszítik jelentőségüket, a tényleges szexuális aktusra pedig nem a vihar kellős közepén kerül sor, hanem a megmenekülés után. Amikor ugyanis az ember életveszélybe kerül, nem gondol a gyerekcsinálásra, nem akar életet adni egy kicsinek, ha otthona sincs, az energiák ilyenkor az újjáépítésre, a kilakoltatásra mennek el. Külön érdekesség, hogy ilyen helyzetekben a védekezés (az óvszer, a fogamzásgátló) rendszerébe is hiba kerül, elfelejtődik, ami szintén elősegítheti a fogantatást – írja az angol nyelvű történelmi portál, a histroy.com.”

forrás: nlc.hu

Kommentelük…

Izgalmas téma… :)
Egy csendes eső, sötétség, hideg, gyertyafény felélesztheti a romantikát. Egy hirtelen jött zivatar pedig szanvedélyt kelthet. A cikk érdekes gyűjtemény a különböző földrajzi helyeken végzett kutatásokról, és lám-lám, a katasztrófák, természeti csapások, vagy akár egy sima eső is szexre késztette az embereket. Persze hirtelen jött esőben sem szabad megfeledkezni a védekezésről, hisz eső után köpönyeg…:)