Doktor | 2015. május. 28. 07:03
pic_1334222370_869

A szégyentelen – filmajánló komment

A szégyentelen

Brandon harmincas éveiben járó New York-i férfi, aki nagy elővigyázattal titkolja magánéletét – a város szerencsére elég sok lehetőséget biztosít szex-függősége kielégítésére, anélkül, hogy közvetlen ismerősei tudomást szereznének erről. Amikor azonban húga, Sissy határozatlan időre hozzáköltözik, Brandon élete fenekestül felfordul.
Bemutató dátuma: 2012. február 23. (Forgalmazó: Budapest Film)

http://www.port.hu/shame_-_a_szegyentelen_shame/pls/fi/films.film_page?i_film_id=121732

Kommentelünk…

pic_1334222387_280Adott egy kiváló anyagi körülmények között élő, sikeres, egyedülálló, jóképű, izmos, 30-as éveit taposó férfi, aki mindent megtehet, amit csak akar. A nők buknak rá, minden nap más kel fel az ágyából, akárkit fel tud szedni és rögtön meg is tud dönteni, sőt, ahhoz is elég laza, hogy luxus prostituáltakat hívjon fel a lakásra, ha olyanja van.
Lassan, lassan azonban kezdünk rájönni, hogy valami nem stimmel. Az üresség egyre nyilvánvalóbbá válik, és az azt betölteni szánt kényszeres, gépies, mechanikus, és sem örömet, sem megnyugvást nem hozó szex a pótszer.

A főhős lelki sérülései egyre nyilvánvalóbbak, és bármennyire megmutatja nekünk szerethető, normális oldalát, valami mindig visszahúzza.
A filmben sok meztelenkedés, sőt akár a pornográfia felé hajló jelenet van, de az ízléstelenség határát csak annyira súrolja, hogy át tudjuk érezni főhősünk kínját.
Szóval ez nem egy könnyű kis amerikai filmecske, lassú, naturalista művészfilm, amit ajánlok azoknak, akiknek az életcélja a felelősség és kötöttség nélküli, hedonista életmód.

Lehet kiábrándulni!