Doktor | 2015. május. 27. 13:30
pic_1344951307_818

A szex és a horoszkópok

Avagy milyen gyakran és hogyan szeretkeznél a csillagjegyed alapján…

Az oroszlán tüzes, a halak érzelmes, a vízöntő elméleti, a rák leegyszerűsíti, az ikrek bonyolítja… stb
Mondd meg a születési dátumodat és kitalálom, mit szeretsz legjobban a szexben, ki illik hozzád, milyen párt válassz…. ilyen egyszerű volna???
A csillagok és bolygók állásának már az ókorban is nagy jelentőséget tulajdonítottak, az egész komoly tudománnyá fejlődő asztrológia pedig a mindennapi életünkben is jelen van… vajon hol a helye a szexualitásban?

Minden milyen egyszerű lenne, ha sémákban gondolkoznánk, és mindenkit jellemezni lehetne egy-két mondattal, sőt, meg tudnánk jósolni, hogy mi fog vele történni az elkövetkező héten, hónapban, évben… de egy személyiséget, egy életszakaszt, egy életet nem lehet leegyszerűsíteni egy képletre. Az igazi asztrológusok nem jósolnak, nem a jövőt tárják elénk.
Bonyolult ábrák segítségével jellemrajzot tudnak formálni, esetleg utat tudnak mutatni.
A szexualitás – mint tudjuk – ennél is bonyolultabb „gépezet”… :) még egy önmagában stabil személyiség is viselkedhet homlokegyenest ellenkezőleg a szexben, hogy lehetne mindezt kiszámítani?! Párt választani pedig kizárólag a csillagjegy alapján nem túl bölcs cselekedet….

pic_1344951211_741
Természetesen egy boldog pár szexuális élete nem a napi asztrológiai jóslásokon fog múlni, bár a Hold állása pl. befolyásolhatja a szervezetet, a hormonrendszert, a nemi szervek működését is.
Összességében azonban ebben a témában nem lehet A-t vagy B-t mondani, ugyanis a szex és a szexualitás rendkívül összetett dolog, a pszichének pedig óriási szerepe van a formálásában.
Akinek a csillagban kell hinnie a boldogsághoz, hát tegye… :o)