Doktor | 2015. május. 28. 06:14
pic_1340023286_264

A szex után kialakult rosszkedv a nők harmadát érinti

Háromból egy nő él át szex utáni rosszkedvet élete során, és 10 százalékuk állította, hogy gyakran vagy mindig szomorú szex után.

Normális körülmények között szex után az ember fizikailag és lelkileg is ellazul és jól érzi magát. A szomorúság érzetének oka egyelőre nem ismert. Korábbi szexuális zaklatás okozhat szégyenérzetet a későbbi szexuális életben. A tanulmány viszont kevés esetben fedezte fel a korábbi szexuális zaklatás és a szex utáni szomorúság közötti kapcsolatot. Ez azt jelenti, hogy más tényezők, például a biológiai fogékonyság fontosabb lehet.

Érdekes megállapítás, vajon mi állhat mögötte? És persze az sem utolsó szempont, hogy milyen csoportban, nők között végezték a vizsgálatot. Általánosítani nem lehet, és az okok szinte minden esetben mások, teljesen személyre szabottak (korábbi testi, lelki problémák, párkapcsolati probléma, érzelmi gond). A megoldás is egyéni, ill. a pár intim dolga.

Természetesen kézenfekvő ok, hogy ez a szomorúság amiatt van, mert a nő boldogtalan, és csak a teste vesz részt a szeretkezésben, de lelkileg nem egyesül a férfival, vagy nem érzi, hogy a férfi testestül-lelkestül szereti őt.
Amennyiben a pár boldog és kiegyensúlyozott, és mégis előfordul ez a kedveszegettség, akkor talán igaz lehet az az érdekes elmélet, miszerint azért szomorúak az emberek szex után, mert  szeretkezés közben megélik azt az egységet, ami után annyira vágyakozik minden ember az életében, és mikor az orgazmus után visszatérünk a normál állapotunkba, azt kell látnunk, hogy eltűnt ez a csodálatos egység-érzet, és megint ugyanúgy “egyedül” vagyunk. Pedig ez nem igaz.

Forrás:  http://www.diagnozis.hu/a_szex_utan_kialakult_rosszkedv_a_nok_harmadat_erinti/