Doktor | 2015. május. 27. 08:53
pic_1350032844_917

A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

Bár sokszor lehet azt hallani, hogy a tinédzserek szeretik a veszélyeket, úgy mint pl. a gyors vezetést, egy új kutatás eredménye szerint a fiatalokat valójában nem vonzza a veszély, különösen akkor nem, hogyha a kockázat mértéke bizonytalan – számol be a Health Day.

Azt találtuk, hogy a tinédzserek nem azért vesznek részt veszélyes helyzetekben, mert veleszületett tulajdonságuk, hogy vonzzák a veszélyt, hanem mert nem ismerik eléggé az esélyeiket, az adott helyzet rizikóját – mondta Agnieszka Tymula a New York Egyetem posztdoktori kutatója, a tanulmány társszerzője.

Amikor a kockázatok ismertek, akkor a tinédzserek elzárkóznak a helyzet elől. Összehasonlítva a felnőttekkel egy kutatás keretében azt találták, hogy a tinédzserek kevésbé voltak hajlandóak kockázatot vállalni pénznyerés reményében, mint szüleik. (forrás: családháló)

 

Kommentelünk…

Engem meglepett ez az információ, bár a magyarázata logikus, de pont az ellenkezőjét gondoltam volna. Ha választanom kéne, hogy a felnőttek, vagy a tinik a kockázat-kereső(bbe)k-e, tuti a tiniket választanám. Azonban átgondolva, tény, hogy a kamaszok (és talán sok felnőtt sem) nem érzik még a határaikat, nem ismerik fel a helyzet „veszélyeit”, a rizikót. Talán ez nem is kor-függő…