Doktor | 2015. május. 27. 09:13
pic_1354860931_607

Afrika hangja a HIV terjedése ellen

A 2010-es Futball Világkupa kapcsán számos dél-afrikai és európai focista ill. híres sportoló állt lencsevég elé egy olyan kampányban ami hirdeti a biztonságos szexet, felhívja a figyelmet az alkohol káros hatásaira és elítéli a nemi erőszakot.

Forrás: afronline.org

Nagyon találóan azt a férfit nevezi „igazi férfinak” aki nem fél elmenni egy HIV szűrésre, nem fél szembenézni az akár pozitív eredménnyel, és viselni a következményeket. A http://www.brothersforlife.org/ oldalon pedig olyan reklámot nézhetünk végig, igazán szívszorítóan mutatja be azt, amivel egy gyermeknek soha nem lenne szabad találkozni. Az erőszakkal, a családon belüli erőszakkal és a nemi erőszakkal.
A Dél-Afrikai elnök, Jacob Zuma kampányával 16 millió ember HIV szűrését kezdeményezte, és  a média segítégével felhívta a figyelmet a partnerszám csökkentésével járó előnyökre.
Jan von Holleben anti-HIV kampánya:
A 32 éves fényképész 2009-ben Berlinben készítette el HIV ellenes kampányát, amely nagyon kifinomultan és ízlésesen viszonyul a betegséghez.
A kép egy feldúlt hálószobát és franciaágyat mutat, ahol félre nem érthetően lepedő akrobatika zajlott le. A kép egyfajta játékként mutatja be a helyszínt, „Te mit választanál” alapon. A két választási lehetőség: 1. kapcsolatot létesíteni óvszerrel, vagy 2. a HIV fertőzést reszkírozni.
A plakáton egyértelműen látszik az óvszer  használatára való bíztatás, és ami miatt kifejezetten tetszik, hogy nem tilt, nem rémiszt, hanem felnőtt módjára kezeli a nézőt, és alternatívát ajánl fel, ami megakadájozza a későbbi problémát.