Doktor | 2015. május. 28. 07:03
pic_1334579557_838

Családon belüli erőszak

Összefoglalás:
Világszerte nők és gyermekek ezrei lesznek áldozatai a családon belüli erőszaknak. Az AVON most aláírásgyűjtést kezdeményez, hogy a Parlament napirendre tűzze a családon belüli erőszak jogi tényállásának kérdését.
Kommentelünk…
Sajnos minden civil segítő szerveződés ellenére világszerte több ezer nő és gyermek éli át a családon belüli erőszakot. A testi, lelki erőszakot átélt ember szégyenli a megaláztatás érzését is, fél a nyilvánosságtól. Egészen addig félni fognak az erőszakot átélt emberek, amíg az elkövetőkkel szemben nem tud a törvény határozottan fellépni. Az elszenvedőnek sokszor nehéz bizonyítani a lelki, testi terrort, és még ha nyilvánosság elé is kerül a dolog, nem történik érdemleges változás, az elkövetőt nem tudják büntetni. Sőt az otthoni állapotok csak rosszabbra fordulnak, és az erőszak eldurvulhat. Az elszenvedők sokszor kilátástalannak érezve helyzetüket az öngyilkosságba menekülnek.
A társadalom, a mi felelősségünk is fellépni az ilyen erőszak ellen. A rendszeresen bántalmazott, lelkileg meggyötört gyermekeket és felnőtteket nem szabad magukra hagynunk a problémájukkal. Nem szabad elszigetelődni hagyni őket. Segítő kezet, támogatást kell nyújtanunk nekik, és reménykednünk kell abban, hogy előbb-utóbb a magyar jogrendszer és szociális segélyhálózat kellően határozott fellépéssel megoldást fog találni a problémára.

Forrás: http://www.evamagazin.hu/psziche_csalad/21736_felismerni_az_eroszakot.html