E

Egészségügyi betét:
A menstruációs váladék felfogására alkalmas vatta, aminek egyik fele öntapadós- ezt lehet a bugyiban rögzíteni. Éjjel, ill. az első pár évben érdemes betétet használni. A betétet 3, max 6 óránként cserélni kell. A menses erősségétől függően az első pár napban, vagy éjjel használj “maxi” utána pedig “mini” betétet.
ejakuláció: ld. magömlés.
előjáték:
A szeretkezésre felkészítő simogatás, csókolgatás, petting, amitől begerjedsz.
előváladék:
A nemi  izgalom során a fiúknál a húgycsőből, a lányoknál a hüvelyből ürülő váladék, amitól nem kell megijedni, mert normális! Egy baj van, hogy kórokozókat már tartalmazhat, emiatt kell az óvszert még a szexelés előtt felhúzni!
erekció:
szexuális izgalom hatására a hímvesszőbe vér áramlik, a hímvessző merevebbé, nagyobbá válik. Ebben az állapotában készen áll a közösülésre (a hüvelybe, analis együttlét során a végbélbe történő behatolásra). Ld. merevedés.
erogén zónák: a test azon részei, melyek érintésekor (simogatás, csók) a szexuális vágy fokozódik (pl:emlőbimbó környéke, csikló, gát, nyak, herezacskó, végbélnyílás körüli terület).
esemény utáni tabletta:
olyan fogamzásgátló tabletta, amit védekezés nélküli szexuális aktus után vehetsz be, hogy megakadályozd a terhességet. Semmilyen körülmények között nem helyettesíti a normális fogamzásgátlást. Csak vészhelyzetben használd!
exhibicionista:
magamutogató személy.