Doktor | 2015. május. 27. 10:56
pic_1348422805_506

Élet a herpesz után

A tünetek rövid ideig jelentkeznek, azután eltűnnek; a betegség lappang az idegsejtekben, de újra aktiválódhat a stressz vagy egy betegség hatására. Úgy gondolják, hogy fertőzőbb az aktív periódusok alatt, amikor hólyagok vannak jelen, de akkor is el lehet kapni, amikor nem aktív.

Kommentelünk…

A cikk megragadja a lényeget.
A herpes kezelhető, de nem gyógyítható. Gyakorlatilag minden állítás megállja a helyét, bár egy kicsit gyászosan vetíti fel a jövőt.
Nos: van élet a herpesz után.

Sőt: szinte biztos, hogy mindenki találkozott már a herpeszvírusával, csak ki jobban, ki kevésbé jobban tud ellene védekezni.
Mindenesetre, aki elkapta a herpeszt, nem kell, hogy örök szüzességet fogadjon. Amikor tünetei vannak, jobb, ha nem szexel senkivel, nehogy továbbadja a fertőzést, ill. nehogy ekkor kapjon el esetleg valamilyen STD-t. A tünetmentes vírusürítés lehetősége persze ilyenkor is fennáll, de ez sajnos senkinél nem kizárható.
Amiért „szerethető” a herpesz: mivel az immunrendszer normális esetben nagyon jól tudja konrollálni ezt a betegséget, ezért, ha valakinek rendszeresen, akár havonta van tünete, felmerül az a kérdés, hogy MITŐL. Bármilyen egyéb betegség, gyulladás van a szervezetben, a herpesz lesz az első, ami jelezni fog nekünk.