Doktor | 2015. május. 28. 06:22
pic_1338288078_696

Fenékfeltöltés miatt amputálni kellett egy nő végtagjait

Fel akarta töltetni a fenekét egy amerikai nő, de a vége maga lett az iszonyat. A befecskendezett ipari jellegű szilikon súlyos fertőzést okozott, aminek következtében amputálni kellett mind a négy végtagját.

“Öt éve kaptam meg a fenékimplantátumokat. Öt évig fájdalomban éltem. Gyötrelmes fájdalomban” – mondta April Brown az NBC csatornának. Állítása szerint a beültetés injekcióval történt, és a kóklerek azt állították neki, hogy orvosi szilikonnal dolgoznak.  Mint kiderült később, az orvosi helyett iparit kellett volna mondaniuk, ha őszinték. Hogy ki követte el mindezt, azt nem volt hajlandó elárulni Brown.
Az USA-ban nem ez az első eset: egy transznemű nőt letartóztattak korábban Floridában, mert a jobb feneket akaró női pácienseknek olyan koktélt adott be injekciós tűvel, amiben cement is megtalálható volt. 2010 tavaszán hat nő került be a hírekbe, akik egy lódoktorral háztartási szilikont fecskendeztettek a hátsójukba, de megúszták némi gyulladással és szövetelhalással. 2009 végén a 38 éves Solange Magnano egykori argentin szépségkirálynő halt meg egy fenékfeltöltés után tüdőembóliában. Két hónappal korábban pedig Alejandra Guzman mexikói énekesnő életét kellett megmenteni egy hasonló beavatkozás után.

Kommentelünk…

Manapság a mű a trendi. Induljunk fentről lefelé: műhaj, műszempilla, műszáj, műmell és műfenék… Vannak, akik professzionális szinten űzik a mesterséges anyagok beültetését szervezetükbe, mert ettől azt hiszik, hogy szebbek és boldogabbak lesznek. Ha ez tényleg így lenne, semmi gond, akkor már csak arra kell figyelni, hogy ne kerüljenek ilyen rossz helyzetbe, mint a fent említett hölgy… A testünk nem játékszer, az izomzatot mondjuk sporttal is fel lehet fejleszteni, ami még a végtagoknak is jót tesz.