Doktor | 2015. május. 27. 13:27
pic_1345455837_363

Film- és koncert ajánlatunk

A szerelem három évig tart

színes, feliratos, francia-belga vígjáték, 98 perc, 2011

Rendező: Frédéric Beigbeder

Szereplő(k):
Gaspard Proust (Marc Marronnier)
Louise Bourgoin (Alice)
Joey Starr (Jean-Georges)
Jonathan Lambert (Pierre)
Frédérique Bel (Kathy)
Nicolas Bedos (Antoine)
Elisa Sednaoui (Anne)

Egy fiatal pár becsvággyal és lelkesedéssel vág bele közös életükbe, és az örök szerelem reményében összeházasodnak. Házaséletük azonban három év elteltével zátonyra fut, s a válás árnyékában a fiatal és kiábrándult Marc kidolgoz egy teóriát, amely szerint minden szerelem csak három évig tart. A szavatossági idő lejárta pedig garantált. Ám a szinglik közösségében újfent ismerkedni kezd, s egy lánnyal való találkozása felcsillantja az újabb szerelem lehetőségét. Lehet, hogy a nagy Ő-vel még csak most találkozott? Barátai hisznek a szerelemben és az ő szerelmükben is – ami talán nem csak három évig tart.

pic_1345455902_876Kommentelünk… 

Nem lenne örökké tartó szerelem? Három év, nyolc év, tíz év… ki mire esküszik. Van aki az örök monogámiára, van aki a polygamiára. Van, aki a hűségre és a szeretetre, megbecsülésre, és van, aki a szenvedélyességre. Hol az igazság? Mindenkinek más, minden párnak más,  nincsenek örökérvényű szabályok.
Nehéz és örök témát boncolgató film, könnyed stílusban.

Erről olvashatsz most a heti témánkban: Meddig tart a szerelem?

Koncertajánlatunk:

Férfi és Nő
Dés-Bereményi: Férfi és Nő
koncert 4 színészre és zenekarra
Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad

Mi történhet meg férfi és nő között? Minden. Bármi. A szenvedélytől a közönyig akármi. Össze lehet foglalni ezt egy koncertben? Erre vállalkozik négy kiváló színész, valamint a remek szöveg és zene. A Dés-Bereményi páros erre az alkalomra új dalokat is írt Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György és Kulka János számára.

Jó szórakozást!