Doktor | 2015. május. 28. 06:51
pic_1335525962_870

Gyermekprostitúció

A fiatalkorúak prostiuálódása kényes kérdés. Idősebb férfiak, elsősorban az érzelmileg labilis, és sérült lányokat célozzák meg, hogy „könnyű” kereseti lehetőségként annak testét áruba bocsássák.

A sérült szót természetesen lelki értelemben kell venni: a cikk szerint a gyermekkorban bántalmazott, megerőszakolt, családi erőszaknak áldozatul esett, ill. állami nevelőotthonban élők közül nagyon nagy számban kerülnek ki prostituáltak. A magányosság, a szeretet és az erkölcsi normák hiánya viszi ezeket a fiatalokat erre az útra. A futtatók leggyakrabban „szerelmi” alapon, lelki kapoccsal tartják magukhoz láncolva ezeket a lányokat, a gondoskodás illúzióját keltve, a lányok pedig elfogadják, hogy a testük nem más, mint eszköz, amivel a mindennapi apró örömökhöz – pl. diszkó – a betevőt meg lehet keresni. Ha valaki ilyet filmen szeretne látni, tökéletes megjelenítés a Taxisofőrben a fiatal Judie Fostertől látható – Oscar is járt érte…

A jelenlegi törvények kiskapukat tartalmaznak, és a fiatalok körül lévő állami személyzet nem tudja megfelelően ellátni a feladatát.

A cikkben felmerül a terhesség és a nemi betegség is. Saját tapasztalat, hogy az ambulanciánkra „bekényszerített” fiatalkorú lány, vagy fiú még a legalapvetőbb biológiai fogalmakkal sincs tisztában, fel sem fogja, hogy mi történik vele, miért és hogyan kaphatott el egy olyan betegséget, amiről ő még soha nem hallott, és miért kell kezelést kapjon, ha nincsenek olyan tünetei, amik pl. zavarnák, vagy fájnának. A legnagyobb gyermeki naivitással viszont olyan történeteket mesélnek, amiktől minden jóérzésű embernek feláll a szőr a hátán. A szeretet, a szerelem, a meghittség és az örömszerzés teljesen ismeretlen fogalom számukra, és semmiképpen nem kapcsolják a szexuális aktushoz. Természetesen ezek a fiatalok nagyon ritkán jönnek vissza hozzánk, a kezelésüket sem mindig tudjuk teljesen elvégezni, ill. folyamatosan a nemi betegségek veszélye leselkedik rájuk.
Az egyik ilyen kislány mesélte nekem, hogy honnan tudja azt, hogy a párja szerelmes belé:

  1. egy nap csak 8 órát kell dolgozzon – mint prostituált
  2. a párja minden este elmegy érte a munka után egy szál vörös rózsával, és kocsival viszi haza
  3. volt már, hogy kapott ruhát, akár 10.000 forint értékben is
  4. ill. amikor kint áll az utcán, és várja a kuncsaftot, a párja gyakran elhajt előtte kocsival, és mindig kikiabál neki: „szeretlek”!
Ez a négy pont elég volt ahhoz, hogy minden nap 15-20 idegen férfi vágyát teljesítse az egyik Budapest környéki bekötőúton, és a teljes bevételt örömmel adja át „vőlegényének”.