Doktor | 2015. május. 27. 08:46
pic_1350287612_511

Hazugságok és álarcok

Hazugságok és álarcok a Facebook-on (is).

Kommentelünk…
Sajnos nem is gondoljuk, hogy sokak számára milyen veszélyes üzem is ez a Facebook. Az amúgy is elszigetelődésre hajlamos, társas kapcsolatokat nehezen kialakító embereket még inkább elszigeteli a való élettől. Sokan ebben a virtuális közösségben találják meg a biztonságot, mert itt mások lehetnek, mint akik valójában. A magukról felépített kép idealizált, gyakorlatilag nem létező. Aztán a virtuális világban megszerzett önbizalommal a valóságba lépve óriási lesz a csalódás. Egy találkozás, ami nem úgy végződik, mint ahogyan eltervezve volt. Ez ismételt visszavonuláshoz vezet, marad a Facebook világa, a “szép új világ” Aldous Huxley-t idézve.

Csakhogy az életünk nem a színfalak mögött zajlik. Ki kell lépni, meg kell küzdeni az érvényesülésért, el kell fogadtatni magunkat a környezetünkkel. Ennek a folyamatnak a tanulása születésünktől kezdődik, és nagyon nagy szerepe van benne a családnak és a gyermekkortól minket körülvevő barátoknak. Az örökölt tehetségek mellett kitartó tanulás és munka eredménye megtalálni önmagunkat, fejleszteni a személyiségünket. Csakhogy ez roppant őszinteséget is igényel saját magunkkal szemben. Ebben lehet romboló a Facebook és a hasonló rendszerek.

Aki tisztában van saját képességeivel, kiegyensúlyozott társas és családi életet él, józan ítélőképességgel bír, ő ki tudja használni a közösségi oldal nyújtotta előnyöket is, mert hiszen az is van bőven, ez elvitathatatlan.
Forrás: http://neon.hu/lelek/facebook-vs-valosag-kozossegi-hazugsagok-halojaban-270645