Doktor | 2015. május. 28. 06:28
pic_1338279766_673

Heti filmajánlónk

Filmajánló

Két romantikus film, kicsit más megvilágításban, de a szerelem „nehézségeiről” szól. A Tegnap éjjel a vágy-hűség-bizalom kérdéskört feszegeti, míg a Viszlát, első szerelem az „igazi szerelem” fájdalmáról szól.

Mindkét témakör valós, hiteles és mindenki számára átélt érzéseket mutat be. A francia-német koprodukció nekem jobban tetszett, az amerikaiból most sem felejtették ki a szirupot :o), de mindkét filmet ajánlom.

Tegnap éjjel
színes, magyarul beszélő, amerikai-francia romantikus dráma, 93 perc, 2010

Szereplők:
Sam Worthington (Michael Reed)
Keira Knightley (Joanna Reed)
Eva Mendes (Laura)
Guillaume Canet (Alex Mann)
Anson Mount (Andy)
Griffin Dunne (Truman)
Stephanie Romanov (Sandra)
Scott Adsit (Stuart)

Míg a vágy el nem választ.
A ‘Tegnap éjjel’ egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség “szürkezónáiról” is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.

pic_1338280031_113Viszlát, első szerelem
színes, francia-német romantikus dráma, 110 perc, 2011

Szereplők:
Lola Créton (Camille)
Sebastian Urzendowsky (Sullivan)
Magne-Havard Brekke (Lorenz)
Valérie Bonneton
Serge Renko
Özay Fecht

A 15 éves Camille és a 19 éves Sullivan halálosan szerelmesek egymásba. De Sullivan úgy dönt, hogy az egyetem megkezdése előtt egy évre külföldre utazik, és ez elszakítja a szerelmeseket egymástól. Camille évekig nem tudja feldolgozni, hogy elhagyta a szerelme. Hét év elteltével megismerkedik egy építésszel, akivel végül összeköti az életét. Ekkor találkozik újra Sullivannel és úgy érzi újra padlóra kerül.