Doktor | 2015. május. 28. 06:27
pic_1338288770_987

Következmények nélküli egyéjszakás kalandok?

Következmények nélküli egyéjszakás kalandok?

„A férfiaknál a hódítás áll az egyéjszakás kaland mögött, még akkor is, ha sok pasi azt érzi, nem kihívás meghódítani egy nőt. A szakember tapasztalata az, hogy a nők ezzel szemben mindig érzelmileg motiváltak, de ha mindkét fél kalandnak szánja, és annál nem többnek, nincs benne rizikó.” 

Nincs benne rizikó? Hát, mi, nemibetegségekkel foglalkozó orvosokként nem így látjuk: ha érzelmi talán nincs is, de a szexuális úton terjedő betegségek (STD) rizikója azért elég nagy.
Különösen kínos, ha állandó szexuális partner mellett került sor a „következmények nélküli kis pajkos kalandra” – aztán mégiscsak összeszed valami kórságot a hűtlen fél.
Roppant kínos ilyenkor, ha a hűséges, ártatlan partnernek folyása támad, és megtudja: ez egy fertőző nemi betegség… azaz őt megcsalták, hazudtak neki.
Az ilyenkor kitörő veszekedések nem valami üdítőek. Ha a kapcsolat túl is éli, súlyos seb esik rajta.

Hogy mennyiben nyújt beteljesedést egy ilyen futó viszony, arról árulkodó a szexológus megjegyzése: „Az érzelmeket teljesen kizárva a testiségen van a hangsúly, a legtöbbször a minőséget hanyagolva a mennyiség a lényeg”.
A cikk szerint „az erkölcsösséget félretéve a sorozatos egy éjszakázásnak ma már létjogosultsága van”. Meg lehet kérdezni: miért is van neki létjogosultsága?

Miért is jogosult félretenni a saját magunk és a másik megbecsülését, vagy a józan észt? Tényleg megéri egy nemi betegség egy néhány órás buta kalandért, ami  még csak nem is nyújt akkora beteljesedést?
Mindenesetre az egyéjszakás kalandok gyakran nem veszélytelenek, és nem következmények nélküliek. Se testileg, se lelkileg.

Forrás: http://velvet.hu/szex/2012/05/21/egyejszakazni_csak_akkor_jo_ha_mindket_fel_kalandnak_szanja/

pic_1338279766_673Lásd eheti filmajánlónkban, a Tegnap éjjel c. filmet.