Doktor | 2015. május. 27. 13:55
pic_1342091057_997

Labrador mentette meg a medencébe esett csöppség életét

„Egy amerikai anyuka, Patricia Drauch 14 hónapos fiával, Stanley-vel ment ki a kerten át a garázsba néhány szerszámért. A nő megszokta, hogy gyermeke állandóan a sarkában tipeg, így azt sem vette rögtön észre, hogy a kisfiú eltűnt mögüle. Amikor pár perccel később megfordult és kilépett a garázsból, rettenetes látvány fogadta: Stanley a kerti medence vizének felszínén lebegett, arccal előre – számolt be az esetről az ABC News.

A nő azonnal a legrosszabbra gondolt, mindent eldobva rohanni kezdett a medence felé, amikor azonban közelebb ért, látta, hogy a család kutyája, Bear, a medencében tempózik, hátán egyensúlyozva a gyereket úgy, hogy a feje kiemelkedjen a vízből. Patricia gyorsan kikapta kisfiát a medencéből, aki bár élt, de nem volt magánál. Mivel telefonon nem sikerült segítséget hívnia, autóba pattant a gyerekkel és meg sem állt a közeli tűzoltóállomásig. Mire odaértek, Stanley is magához tért, és hamarosan az orvos is megérkezett. A kisgyerek végül épen és egészségesen úszta meg a balesetet. „Biztos vagyok benne, hogy ha Bear nincs ott, belefullad a vízbe” – nyilatkozta az édesanya a tévécsatornának, s hozzátette, hogy hős labradorjuk kölyökkora óta nagyon szereti a gyerekeket, úgy tekint rájuk, mintha a saját kicsinyei lennének.”

Nemcsak Stanley köszönheti életét egy kutyának…Számos történet, mese szól életmentő álaltokról, akik önzetlenül vetik bele magukat vízbe, tűzbe hőn szeretett gazdájukért. Ez azonban a kutya családban betöltött szerepétől, nevelésétől is függ. A kutya önzetlenül és feltétel nélkül szeret, de szüksége van arra, hogy családtag legyen, hogy szeretettel teli környezetben éljen. A kutyatartás sok felelősséggel és sok munkával, ill. anyagi áldozatokkal is jár, de megéri, és nem csak a bulvársztorik életmentő esetei miatt…