Doktor | 2015. május. 27. 10:58
pic_1348140293_182

Magic Mike a legújabb szuperhős?

Aki látta Channing Tatum főszerepléséval, az Oscar díjas rendező Steven Soderbergh filmját a férfi sztiptíztáncosokról, tudja miről beszélek.

A film nem várt sikereket halmoz, és számos országban a „Túl a barátságon” film óta nem látott meleg vándorlást váltott ki. A homoszexuális férfiak az USA-ban csapatostul lepték el a mozikat, hogy a 6 főszereplő férfi ledér táncát megtekinthessék.
Amikor én láttam – persze pusztán szakmai szempontból figyeltem :-) – a moziteremben szinte csak nők voltak. Nem is annyira tini, mint 30-as korosztály. Egy-egy elrángatott szomorú arcú pasit láttam itt-ott. A vetítés alatt pedig mintha nem is moziban lennénk, hanem élőben egy bárban: a közönség visított, nyihogott, röhögött, és vinnyogott. Nagyon vicces volt ebben részt venni.
A film pedig ravasz, de nagyon. Látszólag egyszerű sztori: fiatal, jó testű fiú könnyű pénzt akar keresni, ezért riszál egy kicsit, és utána jöhet a pia-kaja-drog-buli-nők minden mennyiségben. A film heteró fiúkat mutat be, akik ebben a könnyed felületes világban lavíroznak, és visznek bele nézőként, minket is. A film nem véletlenül kapott vígtragédia besorolást: a táncos betétek, és Matthew Mconaughey tudatos ripacskodása ugyan frenetikus, de a könnyed köntösbe becsomagolt irtózat, amit ezek a fiúk hétköznapoknak, és pihenésnek neveznek, döbbenetes. A felületesség, a „mának-élés”, és a nemtörődömség nyomasztóan hat a nézőre, és tökéletesen eléri a célját a rendező. Ha valaki egyszer ezt a módját választaná a pénzkeresésnek, láthatja mi lesz a vége.