Doktor | 2015. május. 27. 09:02
pic_1352203805_339

Mi tévő légy, ha reménytelenül szerelmes vagy valakibe?

A szerelem csodálatos dolog – persze csak akkor, ha viszonozzák is. A szeretet és a szerelem az emberi összetartó erő legfontosabb eleme. Hiszen mi értelme lenne az életnek, ha mindenki csak érzéketlenül átgázolna a másikon, és ha soha senki nem kötődne a többi emberhez?! A szerelem varázslatos, ám sajnos ez a varázs nem mindig azt a pozitív, boldog életérzést hozza el, amit várnánk tőle. Mert senki sem határozhatja meg, hogy ki iránt érez valamit, és ki iránt nem, így előfordulhat, hogy te teljesen odáig leszel valakiért, benne viszont nem mozgatsz meg semmit. Ilyenkor sokáig tépelődik az ember, hogy mit tegyen. Sokat szenved a viszonzatlan érzések miatt, és rosszabb esetben még a „nem vagyok elég jó” gondolat is megfogalmazódhat az elutasított illető fejében. Ezen a hullámvölgyön viszont így vagy úgy, de túl kell tenned magad, mert hosszú ávon csúnyán tönkretehet téged.
Forrás: neon

A cikk azt taglalja, hogyan lehet kikászálódni e viszonzatlan szerelem fájó érzelemköréből… sorra veszi a „taktikákat”: eltávolodás, lógás, utálat, pasizás/csajozás…stb.  Mindenkinek lehet saját menekülő útvonala ebből a nehéz helyzetből, de azt hiszem, igazából csak az idő segít (bármilyen közhely is). A szerelem kölcsönös érzés, ám azért sosem hibáztathatjuk a másikat, mert esetleg nem akkor és nem úgy érez irántunk, mint ahogyan azt mi szeretnénk. Érzelmek terén nem lehet erőszakoskodni, zsarnokoskodni, azzal csak rontunk a helyzeten. Tehát első körben adjunk egy kis időt a másiknak (lehet, hogy ő lassabban érő típus).

Ha tényleg úgy érezzük, hogy nem találnak viszonzásra érzelmeink, akkor viszont lépjünk tovább. Csak azért együtt lenni valakivel, hogy ne legyünk egyedül, badarság. Felszínes kapcsolatnak nincs értelme, az érdemben együtt töltött idő, a mély(ülő), érzelmekben gazdag kapcsolatoknak van jövője. Ha mégis olyan helyzetbe kerülünk, hogy jobbnak látjuk túltenni magunkat viszonzatlan érzelmeinken, próbáljuk meg türelemmel, elfogadással: ne magunkat hibáztassuk, gondoljuk úgy, hogy akkor nem így volt megírva és próbáljunk meg továbblépni. Tudom, hogy ez nehezen megy, de megvalósítható.
Akinek úgy könnyebb, forduljon a fenti taktikákhoz, bár én személy szerint ezeket nem tartom jó megoldásnak, de embere válogatja. Egy biztos, ne gyötörjük magunkat, és ne keressünk hibákat, hanem fogadjuk el a helyzetet. A másikra sem haragudhatunk azért, mert nem alakultak ki érzelmei, ezt ő sem direkt, ellenünk tette. Akkor nem illettünk megfelelően egymáshoz!