Doktor | 2015. május. 27. 13:37
pic_1343739786_387

Miért nem férnek a gatyájukba a sportolók?

Aktuális téma az olimpia kapcsán…

A Psychology Today honlap szerint a magas tesztoszteron szint eleve hajlamosít a félrelépésre, ám nem elég, hogy valakinek mondjuk eleve magas, de bizonyos tevékenységek bizonyítottan növelik is azt.

Ha például egy brókernek elképesztően sikeres napja volt, és rengeteget nyert, megugrik a tesztoszteron-szintje, ahogyan egy fontos sportmérkőzés megnyerése után is az egekbe szökhet a tesztoszteron. Máris eljutottunk a címben feltett kérdésig.

Az elmúlt években tele volt a sajtó azzal, hogy külföldi sportolók milyen szégyentelen módokon csalták meg partnereiket, feleségüket. Gondoljunk csak a leghírhedtebb esetre: a világ egyik leggazdagabb és legsikeresebb sportolójára, a profi golfjátékos, Tiger Woods-ra, akinek olyan mennyiségű félrelépése volt, hogy az már szinte vicc – persze nehéz volt nevetni, ha a szerencsétlen feleségre gondoltunk -, de akkor is leesett az állunk, amikor az egyik álompár, Eva Longoria és Tony Parker házassága hullott darabokra a kosaras másik nővel folytatott viszonya miatt.
A Manchester United játékosa, Wayne Rooney három különböző nővel is csalta feleségét, egyikkel éppenséggel akkor, amikor neje a gyermeküket hordta a szíve alatt. A csinos, szexi és sikeres angol énekesnő és televíziós személyiség sem járt jobban, amikor kimondta a boldogító – vagy inkább boldogtalanító – igent a barbadosi származású focistának, Ashley Cole-nak. A férfi ugyanis mindössze öt hónapig volt képes élvezni a házaséletet, utána sürgős félrelépnivalója akadt, és eddig öt különböző nővel való viszonya került napvilágra, miközben végig Cheryl-lel volt. A sort még sajnos folytathatnánk, különösen, hogy a megnyerő külső, a magas társadalmi státusz és bizony, a pénz is erősen hajlamosítanak a félrelépésre. Szinte már azt kell hinnünk, egy jóképű, sikeres sportoló képtelen hű maradni, de persze ez csak vicc.
Forrás: glamouronline

Kommentelünk…

Nem lehet általánostítani, vannak biológiailag bizonyított tények, minthogy a tesztoszteronszint összefügg a szexuális aktivitással, de az erkölcsök és a hűség nem!
A fenti esetekben valóban nagyobb lehet a kísértés, de mindig megéri mérlegelni, hogy mi a fontosabb, egy futó kufirc vagy a bizalmon és érzelmeken nyugvó valódi kapcsolat…