N

nem:
az emberek felosztása férfiakra és nőkre
nemi betegség:
helyesebben szexuálisan terjedő betegség, (sexually transmitted disease), nemi betegségnek hagyományosan ezek közül a kizárólag nemi érintkezéssel,  vagy nemi váladékokkal terjedőket nevezték közülük, mint szifilisz, kankó stb.
nemi érintkezés:
szexuális izgalom hatása alatt végzett aktus, lehet hüvelyi behatolás, vagy végbélbe irányuló (anális), vagy szájba irányuló, illetve szájjal végzett (orális) .
nemi erőszak:
az egyik fél beleegyezése nélkül létrejött nemi együttlét. Kiskorú esetén, hiába egyezett bele – mivel nincs döntési joga -, minden szex nemi erőszaknak számít.
nemi szervek:
az emberi szaporító szervek, mint hímvessző, hüvely, here, petefészek stb.
nemi váladékok:
a nemi szervek váladékai, mint ondó (sperma), vagy hüvelyváladék.
női kondom:
nő által a hüvelybe felhelyezett műanyag zsák, a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek ellen. Valamivel kevésbé hatékony, mint a férfi óvszer. Stabil párkapcsolatban hasznos lehet, esetleg kiegészítő módszerként.
női nemi szervek:
a nagy és kisajkak, a csikló (klitorisz), a hüvely, a petefészkek, petevezetékek, és a csatlakozó mirigyek.
női óvszer:
Létezik ilyen. Hosszú cső, amelyenk egyik végén lévő “kalap” fedi a méhszájat, míg a másik vége nyitott, és a külső nemi szerveket fedi. Elcsúszhat, a felhelyezését meg kell tanulni, de mindenképpen hasznos, ha a fiúpartner semmilyen eszközzel nem akar védekezni. Csak és kizárólag hüvelyi együttlétre alkalmas eszköz. Gyógyszertárban, drogériákban beszerezhető.
nyalás:
ld. kunnilingusz.
nyirokcsomó:
az emberben keringő szövetnedv (nyirok) útját megszakító csomók, szerepük a  kórokozók elleni védekezésben van, számos betegségben megduzzadnak.