Doktor | 2015. május. 27. 13:16
pic_1346402953_536

Ne játszd meg magad – a végén csak te szívod meg

 

Aranyszabály: csak akkor tegyél vagy mondj valamit a másiknak, ha tényleg úgy érzel.A megjátszás nagyon sok helyen jelen van a férfi-nő kapcsolatokban. Ám most kivételesen nem azzal akarunk foglalkozni, amikor valaki úgy tesz, mintha szeretné a másikat, hanem épp az ellenkezőjével: amikor úgy csinál, mintha nem akarna semmit a másiktól, miközben belül totálisan tönkremegy a színjáték miatt.

Több verziója létezik ennek a jelenségnek, és sajnos egyik rosszabb, mint a másik. Például: előadod, hogy magasról teszel a másikra, becsapod magad, hogy a barátja vagy, a másik tudja, hogy mit érzel iránta, de előadod, hogy ez Neked nem probléma, maradjatok „barátok”…stb.

Forrás: http://neon.hu/paros/ne-jatszd-meg-magad-a-vegen-csak-te-szivod-meg-270391

Kommentelünk…

A cikk elég sok helyzetet ír le, amelyekben az ember totálisan becsaphatja magát és a másikat is. Sokféle játszmát lehet játszani, de megéri-e? Miért nem merjük felvállalni az érzelmeinket? Miért játsszuk meg magunkat? Miért vállaljuk a fájdalmat, miért tesszük tönkre magunkat, csak hogy imponáljunk a másiknak? Mint minden lelki dologban, abban sem könnyű „okosnak” lenni… Nincs rá szabály, nem lehet általánosítani. Nyilván nem lehet rögtön minden kártyát kiteríteni, de az önbecsapás és színjátszás nem megoldás. Minden személyre és kapcsolatra szabott, de egy ép érzelmű kapcsolatban a kölcsönös őszinteség és egyenesség nélkülözhetetlen.