Doktor | 2015. május. 28. 07:12
25138_nadja-benaissa-no-angels-hiv-i-d0001D4F71da3b1c1b583

Nem szólt a partnereinek arról, hogy HIV fertőzött

Egy 28 éves német énekesnőre 10 év börtönbüntetés várhat, amiért úgy létesített szexuális kapcsolatot, hogy nem szólt partnereinek: AIDS-fertőzött. A No Angels tagja 1999-ben kapta el a halálos kórt, ennek ellenére 2000 és 2004 között védekezés nélkül feküdt le aktuális partnereivel. Egyik volt szeretője be is perelte, miután őt is megfertőzte a vírussal.
A súlyos testi sértés miatt vád alá helyezett Nadja Benaissa elismerte bűnösségét a bíróságon.
Kommentelünk…
Ez azért késő bánat! 4 évig titkolta, hogy HIV pozitív! 4 évig még esélyt sem adott a szexuális partnereinek, hogy maguk döntsék el, vállalják-e a szexuális élvezetet a “sztár” énekessel, hogy tudatában vannak annak, hogy HIV fertőzött. A cikk persze arról nem szól, hogy milyen súlyos volt a fertőzése, hogy kapott-e kezelést. Akkor megragadjuk az alkalmat, és elmondjuk, hogy ha egy HIV fertőzött ember rendszeresen jár orvosi ellenőrzésre, és megkapja a szükséges kezeléseket, olyan alacsony lehet a vírusszám a szervezetében, hogy minimálisra csökkenthető a fertőzés átvitele.
Persze a többiek, a nem HIV pozitívak is hibásak abban, hogy a HIV fertőzött emberek eltitkolják a betegségüket. A tudatlanságuknál fogva ragasztanak bélyeget a HIV pozitív emberekre, kerülik a velük való bárminemű kontaktust, akár még a beszélgetést is. Így ezzel a HIV pozitívak kirekesztődnek a társadalomból. Az elszigetelődés, a magány, a kirekesztettség érzése a mindennapjaik része lesz.
Akkor mi lehet a megoldás? Tájékozottság a betegséget illetően, elfogadás és meggondolt, óvatosabb szexuális élet!

http://www.kiskegyed.hu/sztarok/sztori/letagadta-szexpartnerei-elott-hogy-hiv-pozitiv-102882.html