Doktor | 2015. július. 14. 15:19
pic_1353313954_931

Netes ismerkedés

Dr. Pink

Nagyon sok módja van az ismerekedésnek, egy közülük és egyre közkedveltebb forma az internetes társkeresés. Számos előnye és hátránya is van.
Kicsit boncolgassuk a témát…
Első hallásra szerintem mindenki elzárkózik a témától, mintha valami szégyellnivaló dolog lenne, hogy „élőben” nem tud összeszedni senkit, rákényszerül a netre… Aztán adódhat olyan élethelyezete, hogy átgondolva a fenti cikis részt, mégiscsak megkockáztatja „próba szerencse” alapon. Sok, boldogan végződő love-storyt lehet hallani, ami a világhálon született, és meggyőzzük magunkat, hogy igazából vesztenivalónk nincsen vele.  Rengeteg oldal foglalkozik ilyesmivel, több kategóriából lehet választani, kényünk-kedvünk szerint. :)Az óvatosság sosem árt, persze kérdés, hogy mit/kit keresünk. Azt gondolom, van, aki rátermett az ilyesféle ismerkedésre és van, aki egyáltalán nem. Van benne egyfajta misztikusság és kiváncsiság, hogy ki állhat az elküldött fotó és sablonszöveg mögött, de ez tévútra is vezetheti az embert. Hamar „beleszerethetünk” az idealizált személybe, holott még nem is találkoztunk vele. A levelezéssel sok információt meg lehet tudni, de az élő találkozó előtt ne vessük be az összes érzelmünket az idealizált ember felé, inkább kellemesen csalódjunk az első randin! Többek között ez is a netes ismerekedés iratlan szabályai közé tartozik. Több taktika van, és igazából ebben sem lehet sablonokat követni, kinek hogy esik jól. Azt azonban ne felejtsük el, hogy írni bármit lehet, képet bármilyet fel lehet tenni, és sajnos vannak, akik ezzel vissza is élnek. Aki naivitásra hajlamos romantikus lélek, annak kevésbé ajánlom ezt az ismerkedési formát. Ha jó tanácsokat kéne osztogatni, akkor talán azt javasolnám, hogy minél előbb hozzuk össze a személyes találkozót, hiszen úgyis úgy dől el a közös szimpátia. A szerelem első látásra ebben az esetben sem gyakoribb. :)

Vannak, akik azzal reklámozzák ezt a módszert, hogy szerintük semmivel nem rosszabb, mint egy diszkóban felszedni valakit, sőt! Ebben részben egyetértek, de szerintem annyira fontos a személyes érintkezés (és itt nem arra gondolok, hogy rögtön szexuálisan is meg kell ismerni a másikat), hogy ezt nem lehet átugrani az internetes levelezgetéssel. Ebben a helyzetben ez kicsit zsákbamacska. Persze a bárpultnál részegen „fenékfogdosó” csajozós ismerkedési módszernél valószínűleg értelmesebb a levelezés. Aki félénkebb, szerintem a hosszas levelezés utáni első randin is marhára izgulni fog, de hátha egy számára „ismerősként” titulált személytől már nem fél annyira, mint pl. szórakozóhelyen leszólítani valakit. Aki meg bátrabb, annak mindkét módszer működhet. Persze nemcsak ez a kettő létezik. Szó, ami szó, nehéz az ismerkedés manapság, de próbáljátok meg nem görcsösen keresni azt a bizonyos Igazit! :)

pic_1353313995_814

2012.11.19 9:45:40