Doktor | 2015. május. 27. 09:15
pic_1355386173_805

Nyitott házasság – swingerezünk? I.

Manapság hallani olyan nyitott kapcsolatban élő párokról, ahol a két fél nem várja el a egymástól a szexuális hűséget.
Érdekességünk, hogy ez a hírt két orvosunk is kommentálja, ma Dr. Piros, holnap Dr. Narancs.

Forrrás: velvet.hu

Kommentelünk…
A swinger klubok virágkorukat élik. Ha unod már szombat este az X-faktort, akkor irány a klub, ahol a férjeddel/feleségeddel együtt jót szórakoztok, feltöltődtök, és a gyerekekre addig is vigyáz a nagyi.
Jaj de furcsa ez… Szeretem magam felvilágosultnak hinni, sőt talán még prűd sem vagyok, de ezt valahogy nem tudom elképzelni. Inkább mennék színházba, vagy moziba, vagy sétálni, vagy csak elolvasok egy újságot, mint ez. A szívem választottját, gyermekeim apját vadidegen nőkkel/férfiakkal összegabalyodva látni, ahol pusztán a testi vágyak kielégítése a cél… nem szeretem ezt a gondolatot. Persze lehet, hogy itt hördülnek fel a pszichológusok, miszerint kisajátítom a másikat és tulajdonnak tekintem – lehet, hogy igazuk van. Nem tudom. Egy swinger klub nekem olyannak tűnik – persze sosem voltam, csak beszélek róla – mint egy gyorsétterem drive inn-je: bemész mert “éhes” vagy, és gyorsan magadba tömsz valamit, ami egészségtelen, és fél óra múlva már megint ugyanazt az “éhséget” érzed, mint előtte. 
Szerintem ez az életmód nem megoldás, csak tüneti kezelés azoknak, akik követik. Nem tudom megkapják-e a megnyugvást, a kielégítettséget ettől a testi szintre lealacsonyított élvezettől. 
Szerintem nem. De lehet, hogy tévedek! De nem baj, mindenki azt csinál amihez kedve van, csak TÉNYLEG érezze jól magát, és ne kényszerből tegye, csak azért, hogy a párjának kedvezzen.