Doktor | 2015. május. 27. 10:23
pic_1349509765_508

Óvszerkupont osztogatnak a fiataloknak

A tiniterhességek megelőzésére újabb ötlet: az óvszerkártya

A fiatalok egyre korábban kezdik a szexet, tavaly még 14 év volt az átlagéletkor, ma meg már egyre több helyen hallani, hogy van, aki már 13 évesen belekóstol a nemi örömökbe.
Különleges ötlettel álltak elő a brit Chesterfield Kollégiumban, ahol a 13 év körüli tinik úgynevezett óvszerkuponokat (Condom Card) kapnak, amivel ingyen juthatnak hozzá az óvszerhez, síkosítóhoz és az orális szexhez tervezett latex lapocskákhoz. A kártyáért persze meg kell dolgozniuk, pontosabban részt kell venniük egy szexuális felvilágosító órán. A kártyát az erre kijelölt helyeken tudják beváltani, ahol az eladókat külön felkészítik, hogy a szégyenlős tinédzserekkel hogyan bánjanak; a negatív óvszervásárlási kedvet ugyanis gyakran a kellemetlenkedő eladók számlájára lehet írni. Sok fiatalt a pénz tart vissza a vásárlástól, de az óvszerkártyával ez az akadály is elhárul.

Egész jó ötlet, nemcsak a nem kívánt terhességek, hanem a nemi betegségek megelőzéséhez is. Tudjuk, hogy milyen ciki lehet pl. az éjjelnappali boltban (hosszú sorral a hátuk mögött) óvszert válogatni, vagy a nagyothalló patikusnénivel közölni a kívánt típust…. Ezt tervezték megelőzni, ill. javítani a helyzeten a fenti ötletgazdák. Az akciót csak támogatni lehet!