Doktor | 2015. július. 14. 15:16
Black shorts

Pornó – hazugság pénzért

  1. a pornófilmek nem a szexről, hanem a pénzről szólnak,  különösen a „profi”  pornófilmekre igaz, hogy  nem a valóságos aktust, hanem egy eltúlzott (férfi) fantáziavilágot jelenítenek meg, sokszor már  a karikatúra határáig. De a kamerának pózolás torzítja még a „valósághűnek”, vagy „amatőrnek”   számító jeleneteket is.
Ennek megfelelően pornóból tanulni nem igen lehet. Lehetetlen belőle megtudni: valódi, hús-vér partnerüknek mi fog jól esni a szexben, és mi nem, ehhez ugyanis Őrá kellene figyelni, és nem a képernyőn vibráló pixelekre… még a szolidabb pornópózok és jelenetek is félrevezetőek lehetnek. Erősen „kamerabarát” beállításból születnek, azért hogy jó legyen az operatőrnek, és nem azért, hogy a hölgynek legyen jó… A tanulmányi értékük így igen csekély.2) Veszélyes/buta technikák reklámozása: ilyenek gyakran tűnnek föl a pornófilmekben, pl. a pornóban  természetes és élvezetes dolognak tűnik az anális közösülés – míg a valóságban a nők többsége korántsem lelkes a megalázónak érzett „popsiszexért”. Kifejezetten fájhat nekik , és gyakran mindkét félre egészségbeli  veszélyeket  tartogat…
Számos más olyan technika is megjelenik a pornófilmekben, amit a fizetett színésznők látszólag  nagyon „élveznek” (persze pénzért),  míg  a valóságban a nők többségét teljesen kiakasztja és fölháborítja (pláne, ha nem közös megegyezéssel történik ) – pl. arcra élvezés, vagy a szájba fröcskölő sperma, ami szintén csak e filmekben magától értetődő…3) A különböző gruppen felállásoknál soha nem látunk nemi betegségeket, vagy a személyt tönkretevő, súlyos érzelmi töréseket… hiszen az egész fizetett és művi.
A valóságban a legtöbb  nőnek/férfinak elképzelhetetlen szenvedés, hogy a kedvesét mással lássa. Egy párkapcsolatban nincs helye harmadiknak. A „vidám haverszex” –ben  ugyan valamivel kevesebb az érzelmi sérülés egy-egy csoportosan előadott „kicsi a rakás”  után, ám a legtöbb résztvevőnek utólag kérdéses, megérte-e (a baráti körök gyakran fel is bomlanak utána), nem beszélve a nemi betegségek villámgyors terjedéséről. Kevésbé ismert, de fontos tény: a swinger-klubok még a prostitáltakkal való szexnél is veszélyesebbek a nemi betegségek terjedése szempontjából!  Tehát  a csoportszex korántsem olyan könnyed műfaj, mint azt a pornó sugallja…Ha valaki tényleg tanulni akar, és fejlődni szexuális életében: vegyen ide vágó könyveket, és ami még fontosabb, a szeretett partner segítségével vágjon bele új fölfedezésekbe – sokkal szórakoztatóbb lesz, mint azt bámulni, egy produceri iroda mit talált ki „szex” címén…Pornó a szex ellen
Bizonyítható, hogy a szexuális életet  nem építi, hanem rombolja  a pornó. Egy kísérletben azok a párok, akikkel pornófilmeket nézettek, sokkal elégedetlenebbek lettek a szexuális életükkel, és rosszabbul érezték magukat néhány hónap múlva, mint azok a párok, akik kerülték e filmeket.
Nem ritka, hogy a férfiak számára nagyobb vonzerejű egy pornófilm, mint a valóságos partner. Megdöbbentő, de valóban előfordul, hogy a nő rajta kapja a férfit, amint a számítógép előtt pornóra végez önkielégítést, miközben vele és a valóságos szexszel már alig foglalkozik…  A pornó így föl tudja falni egy ember szexuális életét:  a valóságot kiszorítja egy nyomorúságos pótszer.

A pornót néző tizenévesekre sincs jó hatással:  az izgalmas fantáziavilágot kiszorítják a pornófilmeken látott jelenetek. Nem földobja a tudásukat, hanem beszűkíti,  és esetleg még kártékony hülyeségeket is tanulnak belőle.
Az életben megtanulható szép élmények helyett forgatókönyvben fölvett jelenetek maradnak, amiket két (-vagy több), azt pénzért csináló és nem különösebben élvező emberről vett föl egy filmkészítő stáb.

pic_1330602180_246Pornó a szerelem ellen
Különösen romboló a pornó azokra, akik nem tudnak ellenállni neki, de a pornófüggőkön kívül másnak sem használ. Rombolja a szeretetre való képességet. A férfiak és nők szexuális tárgyként jelennek meg benne,  és nem mint egymást szerető személyek, ezzel egy torz képet sugallva. Szerelmespároknak pedig nem igazán szerencsés ötlet,  hogy szeretkezés előtt pornót nézzenek bevezetőként, és „arra gerjedjenek”: azzal, hogy a  filmben látott alakokat önkéntelenül is a párunkhoz és magunkhoz kezdjük hasonlítgatni, lényegében konkurenciává válhatnak. Ráadásul különösen a profi filmekben látható (szilikonos) bombanők és péniszméretek hervasztóak lehetnek valódi párok részére (holott az átlagon fölül nagy pénisz sem egyértelmű előny a valóságban).

A pornó hálójában: semmiért egészen
Különösen  férfiak között fordul elő, hogy valakit teljesen beszippant a pornó világa. A drogokhoz és alkoholhoz hasonlóan függővé válik az ember, állandóan várja az „újabb adagot”. A kapcsolatait és időbeosztását képes teljesen lerombolni a pornónézés, majd a személyiséget is alapjaiban kezdi megtámadni, eltorzítani. Egyfajta sötét, személytelen,  üres, teljesen virtuális „szexualitás” áldozatává válik, amely olyan,  mint egy elszabadult hajóágyú: képes lerombolni a teljes fedélzetet.

A szexualitás az emberi élet egy szép része, melynek lényege az intimitás. A szeretkezés a szeretet  adásának, kapásának,  kifejezésének egy nagyon sajátos, nagyon erőteljes módja.  A pornó föloldhatatlan ellentmondása, hogy nyilvánossá teszi az intim életet, tárggyá teszi a személyt. Ennek az  árát  a néző is keservesen megfizetheti – és nem csak pénzben.
A szexualitás, a szerelem  gyönyörű misztériumába a pornó nem igazán fér bele. Nem is férhet , mert akár  tönkre is teheti.