S

smegma:
Fitymafaggyú. Elhalt hámsejtekből álló fehér, ragacsos anyag, ami fiúknál a fityma alatt, lányoknál a csikló körül és a szeméremajkak között alakul ki. A közhiedelemmel ellentétben nem jön le vízzel, csak szappanos meleg vízzel!
sperma:
más néven ondó. Spermiumokat és a prosztata, az ondóhólyag és egyéb mirigyek váladékát tartalmazó folyékony anyag, ami a magömlés során lövell ki a hímvesszőből. A sperma sűrű, ragadós, fehér színű. Lenyelhető, de STD betegségek átvitele szempontjából nem ártalmatlan folyadék.
spirál:
méhen belüli fogamzásgátló eszköz, amely megakadályozza a pete beágyazódását, és a terhességet
STD:
sexually transmitted diseases: szexuális úton terjedő betegségek.
STI:
sexually transmitted infections: szexuális úton terjedő fertőzések. Ugyanazt jelenti mint az STD, azonban modernebb kifejezésnek számít.
swinger klub:
Alkalmi szexkapcsolatok kialakítására szolgáló szórakozóhely, ahol minden a szexről szól. Nemi betegségek terjedése szempontjából az egyik legkiemelkedőbb rizikófaktornak számít az ilyen klubok aktív látogatása.
szadizmus:
szexuális viselkedésforma, amikor a szexuális vágy átéléséhez az illetőnek fájdalmat kell okozni a párjának, vagy meg kell aláznia valakit.
szatír:
mutogatós bácsi, akinek az okoz szexuális izgalmat, hogy saját nemi szervét másoknak mutogatja.
szeméremajkak:
A külső női nemi szervekhez tartozó 4 bőrredő, ami körülveszi a hüvelynyílást, ezek találkozásánál, elöl található meg a csikló.
szeropozitív:
HIV pozitív, fertőzött ember.
szerzett immunhiányos tünetegyüttes:
ld. AIDS.
szexuális deviancia:
a normál társadalmi elvárásoktól való különbözőség jelenti a devianciát. Szexuális deviancia esetén szexuális viselkedés eltérésekről beszélhetünk. Ide tartozik a szatírizmus, a voyerizmus, szadomazochizmus, pedofilia, vagy zoofilia. A legtöbb szexuális deviancia büntetendő.
szexuális orientáció:
a kamaszkor idején kialakuló szexuális vonzalom az ellenkezű neműek (heteroszexulaitás) vagy az azonos neműek felé (homoszexuálitás). Vannak, akik mindkét nemhez vonzódnak szexuálisan (biszexualitás).
szifilisz:
baktérium által okozott nemi betegség, amely tünetes és tünetmentes fázisokban zajlik le, és kezeletlenül az egész szervezetet érintő gyógyíthatatlan szövődményekkel járó betegséget jelent.
szűz:
lány, vagy fiú aki még nem közösült senkivel
szüzesség:
szűznek számít az, aki még nem közösült. Nemcsak a szűzhártya elvesztése jelenti a szűzesség elvszetését. Az orális és anális szex is szex!
szűzhártya:
A hüvelynyíláson belül található nyálkahártyaredő, ami legtöbbször körkörösen helyezkedik el. Első szexuális együttlétnél “elszakad” és kis vérzést okozhat.