Doktor | 2015. május. 28. 06:50
pic_1334911769_287

Szerelmesen az orgazmus is eljön?

A hét szexkérdése: Szerelmesen az orgazmus is eljön?

Egy népszerű oldal titokfalán fórumozás zajlott a szerelem-szex-orgazmus témában. Az egyik olvasójuk megvallotta, még soha nem volt szerelmes, és orgazmust se élt át.  Az előbbitől várja az utóbbit. A témafelvetésre sokan reagáltak, sokfajta vélemény született… Volt, aki csak és kizárólag az érzelmes szexre esküszik, de van, aki szerint a testi igények kielégítésére is szükség van, akár érzelmi kötelék nélkül.

Nehéz téma… A szex manapság divat, és trendi akkor szexelni, ha épp megkívánjuk… és mi van az érzelmekkel? A férfiak tényleg képesek csak a tiszta szexre érzelmek nélkül?  És a nők?

Nehéz kategóriákat felállítani, nem is lehet.. De tény, hogy ha szerelmes vagy, a szex sokkal élvezetesebb, mintha csak „sportnak tekinted”. Nincsenek szabályok, mindenkinek a személyisége, önérzete, habitusa és persze az esze dönt, hogy melyik „táborba” sorolja magát.
Azt viszont érdemes megszívlelni a „sportot űzőknek”, hogy tartalom nélkül a forma hamar elillan, a „gyakorlat” megszokássá válik, az érzelem hiánya kiégettséghez vezeti a promiszkuitást. (Lásd legutóbbi filmajánlónkat: A szégyentelen.)

pic_1334911728_375A szerelem-pártiaknak nehezebb a dolguk, de mindenképp megéri, hiszen a szexualitás akkor tud igazán kiteljesedni, bensőségessé válni, ha bízunk a másikban, ha szeretjük, és ami nagyon fontos: ha akarunk adni neki, nem csak kapni tőle. Szexelni bárki tud, de szeretkezni, a másikban felolvadni, eggyé válni a partnerrel csak az tud, aki érzelmekkel van benne a kapcsolatban. Meg persze a szexualitás sokszor akkor tud igazán élvezhető lenni, hogy ha teljesen bízunk a párunkban, és meg merjük mutatni neki, hogy nekünk hogy jó, hogy nem jó, és mit szeretünk.

Mit gondoltok, érdemes várni egy ilyen kapcsolatra? :o)

Forrás: http://www.nlcafe.hu/szexesmas/20120413/a_het_szexkerdese_szerelmesen_az_orgazmus_is_eljon/