Doktor | 2015. május. 28. 06:58
pic_1330434786_954

Szex az első randin?

Többek között a fenti kérdéssel is foglalkozott egy társkereső iroda indította online felmérés. Nézzük, hogy milyen eredmények születtek.

A kérdőívet kitöltő férfiak csaknem 70%-a úgy gondolja, hogy az ő dolga a nő meghódítása, és bár egyértelmű jelzéseket vár a nőtől, az első lépést mégis ő szeretné megtenni. Az első randit a férfi egy séta vagy vacsora formájában képzeli el, a nőknél is első helyen ez a két lehetőség végzett. A hajszínre mindig azt gondoljuk, hogy nagyon lényeges, azonban 44% szerint ez teljesen mindegy, második helyen, természetesen, a szőke végzett. 46% számba veszi az első randis szex lehetőségét, azonban nagyjából ekkora hányadban (40%) elképzelhetetlennek tartják ezt.
Az első randevún történő testi kapcsolat lehetőségét a hölgyek 85%-a elvetette.

 

A válaszadó nők 71%-a úgy véli, a hódítás a férfiak feladata, de csak 55%-uk hisz az első látásra szerelemben. A hölgyek 78%-a nemcsak vár a toronyban a herceg érkezésére, hanem tesz is a szerelemért. Első találkozáshoz randevúhelyszínként 43% egy sétát szeretne és csak a 25% menne étterembe, virágot csupán a 25% vár el, 68%-uk nem vár el semmiféle ajándékot az első randin.

A bosszantó tulajdonságok között az agresszivitás és a hazugság állnak az élen, a többi negatív tulajdonságot igyekszenek alakítani a nők, és ha búcsúra kerül a sor, a hölgyek 79%-a személyesen intézi – ez csaknem 20%-kal több,  mint a férfiak esetében – és szívesen tartják továbbra is a kapcsolatot az ex-szel.

Nehéz is lenne ezeket a dolgokat általánosítani, szabályokat alkotni ezekben a kérdésekben. Nem biztos, hogy akkor cselekszel helyesen, ha a trendi, mások által divatosnak vélt utat választod. Dönts felelősségteljesen, ugyanakkor – bár közhely – hallgass az érzelmeidre.

Mindazonáltal ha már rögtön az elején mindent megmutatttál a másiknak, akkor fogadd el, ha esetleg utána már nem lesz kíváncsi rád. Ez természetesen nem minden esetben igaz, mégis a randi előtt fontos lenne elgondolkodnod azon, hogy hosszútávúnak szeretnéd-e a kapcsolatot, mert ha igen, akkor érdemes egy kicsit még fokozni az izgalmakat. Ez mindkettőtöknek jót tesz.
Nem beszélve arról, hogy ha már kialakult egy érzelmi kapocs a találkozások során, akkor az még “dob egy nagyot” a szexuális élményen. Aztán meg a több randi alatt már azt is jobban látod, hogy a másik hogyan viszonyul hozzád, mennyire szeret veled lenni, figyel-e rád, értékel-e, figyelembe vesz-e téged, és ez alapján talán jobb lesz a döntést meghozni.

Egy szó, mint száz: a döntés a TE kezedben van, mert ez a saját életed, így aztán később is tudni fogod, hogy ami történt veled, az mind a te választásod által történhetett meg.

forrás: noiteazo.hu