Doktor | 2015. május. 28. 07:08
pic_1334134240_404

Szex és Róma bukása

A homoszexuális járvány és az erkölcsök megromlása okozta az ezeréves Római Birodalom végét?

A Vatikán lovagja, Roberto de Mattei, aki egyrészt tekintélyes olasz történész, másrészt az Olasz Nemzeti Erőforrás Tanács vezető-helyettese, egy tavaly áprilisi rádióinterjújában azt a kijelentést tette, mely szerint a homoszexuális járvány és az erkölcsök megromlása okozta az ezeréves Római Birodalom végét. A konzervatív és bigott nézeteiről már korábban is elhíresült történelmtanár szerint: „A karthágói melegek az egész birodalmat megfertőzték a züllöttséggel. Karthágó mint római kolónia a homoszexuálisok melegágya volt,Rómának a barbár hordák által történő lerohanása egyenes következménye volt annak, hogy ilyen nagy elismerésnek örvendtek ezek a dekadens körök. […] „A barbárok között nem volt divat a homoszexualitás: ők váltották le az erkölcsileg leromlott Rómát.”

Szintén az úriember véleménye, hogy a tavalyi Japán földrengés és tsunami katasztrófája „Isten büntetése, amellyel a bűnöktől tisztítja meg az emberiséget”.

A homoszexualitást sem járványként, sem betegségként nem érdemes felfogni. A szexuális orientáció nem egyenlő a „romlottsággal” vagy a „betegséggel” és a „zülléssel”. Azonkívül a történelem ilyen egyszerűsített verziója egy érettségin sem állná meg a helyét… :o)

Forrás:http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/8438210/Fall-of-Roman-Empire-caused-by-contagion-of-homosexuality.html