Doktor | 2015. július. 14. 15:16
pic_1338284543_868

Téves szexmítoszok a férfiakról

Sok nő, és férfi hajlamos elhinni a  szex-szel kapcsolatos sokat emlegetett hamis mítoszokat. Ez minden bizonnyal a szexuális tájékozatlanságból, az egymás nem ismeréséből, a teljesítmény-orientált világ majmolásából, az ideák hajszolásából ered. Sajnos ezek a téves mítoszok nem egyszer vezetnek akár a kapcsolatok felbomlásához is.A férfiakkal kapcsolatosan az egyik legismertebb sztereotípia, hogy ők éjjel-nappal szexre készen állnak, és ha valami a szexben nem stimmel, annak náluk csak szervi oka lehet. Velük kapcsolatban az a lehetőség fel sem merül, hogy a szexuális probléma oka lelki eredetű is lehet. Számtalan felmérés és az életből vett példa cáfolja azonban ezt a téves felfogást.

Próbáljuk meg a férfiakat úgy elképzelni, hogy nemcsak a szex jár a fejükben a nap 24 órájában, hogy lehetnek nekik is munkahelyi, iskolai problémáik, megérinthetik őket is olyan történések az életben, amelyek befolyással lehetnek a szexuális életükre. Netalántán nem minden este kívánják a szexuális együttlétet a párjukkal, vagy alkalmanként kicsit kisebb potenciával, kevesebb erővel bírják az együttlétet. Ettől még nem lettek impotensek, nem váltak meleggé. Ha ezeket a helyzeteket a nők nem megértően reagálják le, abból mindkét nem csak rosszul jöhet ki. A férfi fejéhez vágják, hogy “már erre sem képes” vagy “már nem kívátnsz, mert biztos mást szeretsz”, ráadásul a nő hajlamos a férfi kisebb érdeklődését saját kudarcaként megélni. Mind a kettő félreértésekhez, felesleges vitákhoz vezet, ami csak ronthat a kapcsolaton és az ezzel természetesen együttjáró szexuális együttléteken is.
Ha két ember szereti egymást, meg kell tanulniuk érezni is egymást, felismerni azokat a helyzeteket, amikor a másiknak nem számonkérés, letolás, hanem a megértés, elfogadás a szükséges. Ha a nehezebb időszakokat is együtt éli meg két ember, az szorosabbá teszi a kapcsolatot, egy bensőségesebb, őszintébb viszony alakul ki közöttük ami pozitívan hat a szexre is. Egy nyílt, őszinte viszonyban a szexuális gátlások is könnyebben feloldódnak.

Egy másik téves elképzelés a férfiakkal kacsolatban, hogy a nemiszervük mérete egyenesen arányos  az általa nyújtott élvezettel. Vagyis minél nagyobb a pénisz, annál nagyobb az élvezet. Ezt már sok nő megtapasztalta, hogy nem így van, mégis még mindig hajlamosak ezzel húzni a férfiakat, és a csajos beszélgetéseknek még mindig témája a férfi hímtag mérete. A férfiak tudják ezt, és egyeseket gátlásossá tesz, olyannyira is akár, hogy a  “lekicsinyléstől” való félelem miatt  kerülik a szexet.

Pedig a méret szerepe viszonylagos, hiszen mindenki mást és máshogyan szeret a szexben. Akik a méretbeli különbségekre hivatkoznak, azok valószínűleg egészen más miatt nem illenek össze. Persze könnyebb azzal magyarázni a sikertelen aktust, hogy a férfinak túl kicsi, vagy túl nagy a pénisze. A sikertelenség hátterében állhat a férfi kispéniszkomplexusa, ami nyugtalanná teheti őt merevedési zavart okozva ezzel, és már a behatolás sem lesz eredményes. Ilyenkor akár a magömlés is korábban következhet be. Ilyen esetekben a nő részéről – ha szereti és fontos neki a férfi – több megértés és figyelem szükségeltetik. Ha a hímvessző normálisan működik, nincs baj a merevedéssel, így a férfi ki tudja elégíteni a nőt, aki észre sem veszi, hogy probléma lenne a mérettel, és ennek egyáltalán nem tulajdonít jelentőséget. Vannak férfiak, akiket az élet viszont nagy hímtaggal “kényeztetett”, és ennek ellenére nem tudnak szexuális kielégülést nyújtani a nőnek.

A méret szerepe tehát nem az első. Szexuális kapcsolataink során sokkal fontosabb szerepe van a másikra való odafigyelésnek. Ha a férfi és a nő megfelelően ismerik egymást, tudják érvényesíteni saját kívánságaikat a szexben is, és így gyönyörteli pillanatokat élhetnek át mindketten.