Doktor | 2015. május. 27. 09:05
pic_1352968283_923

Tévhitek a biztonságos szexről

Tévhitek a biztonságról és a biztonságos szexről.

Vécéülőkétől nemi betegséget kaphatsz? Menstruáció alatt védett vagy? A fogamzásgátló hizlal? – ehhez hasonló mítoszokat cáfolunk meg, hogy tudd, mikor kerülhetsz bajba.- A szexuális úton terjedő betegségek kórokozói csak nagyon rövid ideig életképesek a testen kívül. Egy olyan hideg és kemény felület, mint a vécéülőke, különösen alkalmatlan közeg számukra.
– Menstruáció alatt sem vagy védett – ha nem védekezel, teherbe eshetsz, hiszen bármikor lehet „soron kívül” érett petesejted
stb…

Forrás: bien.hu

Kommentelünk…

Ez a cikk tulajdonképpen állandó résztvevője lehetne ennek a honlapnak. Gyakori tévedéseket tesz helyre.
Fontos lenne, hogy a szexuális élettel kapcsolatos információkat mindenki szakemberektől szerezze be. Az internet amellett, hogy számos korrekt információt is közöl, gyakran a tényektől eltérő válaszokat mutat kérdéseinkre egyes populáris oldalakon.A cikkel kapcsolatban csak néhány megjegyzést tennék. A fogamzásgátló eszközök közül a tizenéveseknek, amennyiben nem szenvednek semmilyen alapbetegégben, az alacsony hormontartalmú új típusú fogamzásgátló tablettákat ajánlanám elsősorban és nem a méhen belüli fogamzásgátló eszközöket.
A human papilloma vírus elleni védőoltás megadását lehetőség szerint az aktív szexuális életet megelőző fiatalkorban javasoljuk. A populációban leggyakrabban előforduló nemi szemölcsöt (condyloma), méhnyak-, és penis daganatot is okozó HPV-k ellen véd.
Bármilyen életkorban, a szexuális együttlét bármilyen (oralis, analis, hüvelyi úton történő) formájánál törekedjünk a biztonságos együttlétre!!!