Doktor | 2015. május. 28. 06:53
pic_1334911257_269

Több fű, kevesebb alkohol a tiniknél?

A cikk alapján a tizedikesek és a nyolcadikosok körében jelentősen nőtt a marihuána használata, ami hatalmas kockázattal jár, ugyanis ezen időszak alatt az agy fontos fejlődési szakaszon megy át. Ugyanebben a korosztályban viszont az alkoholfogyasztás csökkenő tendenciát mutat, a kokain használata alacsony szinten maradt, de az ecstasyt használók száma lassan növekszik. A heroin használata csak a végzősök között terjedt el.

Kommentelünk…

pic_1334911307_615Amikor én még iskolás voltam… Nem, ez nem egy dal, hanem a nyolcvanas évek vége. Valahogy akkor ez nem volt téma. A lambada szólt a tévében állandóan, és maximum a cigit próbálta ki-egy két srác a töltés mellett, nagy titokban.

Mindenesetre az idők változnak, és ezt el kell fogadni. Olyan helyzetekkel is szembe kell tudni nézni, mint a tizenévesek kábítószer használati „szokásai”. Ami igazán elszomorító, az az adrenalin függés, amit az extasy fogyasztás mellett/előtt a „gyorsító” italok is segítenek.

A vörös bika, és silányabb másolatai státuszszimbólummá nőtték ki magukat. Aki ilyet iszik, akár üdítő helyett is, több alkalommal naponta, az menő lesz, és persze kezelhetetlen, hiperaktív és agresszív.

Erről is el lehet gondolkodni!