Doktor | 2015. május. 27. 11:18
pic_1348141265_548

Topless nap New Yorkban

Augusztus végén félmeztelen nők tüntettek a Time Square-n, New Yorkban, hogy megkaphassák a jogot arra, hogy ők is felső nélkül mehessenek utcára, úgy mint a férfiak, anélkül, hogy bárki elítélné őket. A nőket persze tiszteletlen férfiak fogták közre, akik kocsányon lógó szemekkel – hiszen 6 hónapos koruk óta nem láttak mellett élőben – fotózták a bátor résztvevőket.

Kommentelünk…

Kicsit irigylem ezeket a nőket, hogy nincs jobb dolguk, mint a félmeztelenségi jogot kivívni, én azért találnék ennél fontosabbat is… Mindenesetre a férfiak természetes módon reagáltak, és szerencse, hogy nem történt semmilyen erőszakos cselekedet.

Nagy igazság, hogy addig nem lesznek egyenlők a nők a férfiakkal, amíg nem tudnak az utcán végigsétálni kövéren és kopaszon azt gondolva, hogy csodálatosak, és mindenki kívánja őket. Ez a megmozdulás is csak egy gyenge próbálkozás ennek megdöntésére.  A férfiak, gyerekkoruktól kezdve, ha melegük van, leveszik a felsőjüket, míg lányoknál legkésőbb a pubertáskor kezdetére egy ösztönös melltakaró program indul be – még ha a mell nem is nő olyan ütemben, mint szeretnénk. A férfiak magamutogatása családi körben, nyáron, parton, vagy épp a kiskertben ez természetes, sőt, senkit sem érdekel. De tény, hogy egy belvárosban furcsa, sőt, időnként kifejezetten nem szemet gyönyörködtető – mondhatni, vizuális környezetszennyezés.
Bár volt, hogy én is majdnem karamboloztam egy sportpálya közelében, ahonnan a kitikkadt fiúk egy szál farmerben távoztak csapatostul. Na ott, és akkor nem bántam a pólóledobást…

Furcsa megközelítése a problémának, hogy fogadják el a női melleket a férfiak mindennapos látványként az utcán, és elvárni tőlük, hogy semmilyen ösztönt ne indítson be bennük, miközben a fogyasztói ipar fő mozgatórugója a szexualitás és annak szimbólumai. Ez pedig túl nagy falat mindenkinek, bár lehet, hogy az első miniszoknya és bikini is hasonlóan elképzelhetetlen viselet volt anno.

pic_1348141472_380

Szerintem nem a nőknek kell mutogatni a mellüket, hanem csak jól nevelten kellene viselkednie mindenkinek, nem ráerőltetve a meztelen test látványát a környezetére. Ezért pedig tüntetni? Elég botorság, és felesleges. Félek, ha megkapjuk a jogot, akkor a következő kívánság állva pisilés lesz?!?!

 

http://velvet.hu/sztori/2012/08/27/topless_napot_tartottak_new_yorkban/