Doktor | 2015. május. 27. 13:51
pic_1342704494_904

Új rovatunk: Beteg mondta…

Ez egy új „érdekesség” bejegyzés lesz, amihez az ihletet az élet adja. Bármilyen ötletünk és elképzelésünk legyen a témával kapcsolatban, nem tudunk olyan vad dolgokat kitalálni, mint amit a drága betegek. Ennek oka egyrészt az interneten olvasható összevisszaság, másrészt a hiányos biológiaóra megspékelve egy-két városi legendával.

Ez a komment az első a „beteg mondta” sorozatból, remélem, sokan okulnak belőle.

A panasz: „Doktornő, ha 3 napig nem mosom meg a nemi szervem, akkor büdös vagyok, kérem gyógyítson meg!”

Válasz: Persze először túltettem magam a belső kényszeren, hogy eláruljam neki, mennyire nincs egyedül ezzel a problémával…Szóval a válasz a következő volt:
Minden nap kétszer kell a férfiak nemi szervét szappannal és meleg vízzel megmosni, méghozzá úgy, hogy a fitymát hátrahúzza az illető. A víz önmagában nem elég, mert nem tudja lemosni az itt megrekedt kórokozókat.- főleg azoknál, akik nincsenek körülmetélve. Természetesen ezt sem kell túlzásba vinni. A fityma bőre nagyon könnyen irritálódik, vagy akár allergiás reakciók is kialakulhatnak rajta, emiatt nem szabad agresszív, antibakteriális tisztítókat használni erre a területre, ill. a szappant alaposan le kell mosni és végül a bőrt szárazra kell törölni. Együttlét után is érdemes megmosni a makk területét, de minden vizelés után nem szükséges. Az intim törlőkendők használata sem ajánlott, azok tartósítószer, ill. aroma tartalma miatt, ami könnyen irritálja a bőrt.

Természetesen, van olyan, hogy hiába sikálja az ember, furcsa, leginkább halra emlékeztető szagot áraszt a fityma alatti rész. Ilyenkor általában a partner bakterialis vaginosisa tehető felelőssé, és ezt is kezelni kell.