Doktor | 2015. május. 28. 06:48
pic_1336122679_180

Újabb pláza – minek?

Újabb, minden eddiginél nagyobb plázát építenek. Már csak az a kérdés, hogy kinek, minek, és a végén marad-e a Földön hely másnak is…

Bár idén plázastop lépett életbe, és mi sem érezzük, hogy még hiányozna pár hodály a fővárosból, gőzerővel épül az ország legnagyobb bevásárlóközpontja. Ez úgy lehetséges, hogy hét éve tervezik az Árkád 2-t, amit a meglévő Árkád mellé húznak fel, és jövő tavasszal nyit meg.

Kommentelünk…

Egyre több és nagyobb bolt, egyre nagyobb választék, és egyre kevesebb vásárló. Legalábbis ahogyan én látom. Ami biztosan megy, az a büfé részleg. Az mindig tele van. Akár vásárol valaki, akár nem, valami kis harapnivaló azért lecsúszik.

pic_1336122666_728A másik, ami dübörög, az pedig a wc és a szex. Bizonyos pesti plázák nem csak az akciós napokon telnek meg fiatalokkal, hanem az esti órákban is. Az illemhelységekben gyors, fizetős közösülések zajlanak le, akár lány-fiú, akár fiú-fiú felállásban. A biztonsági szolgálat sok helyen láthatólag próbálkozik, de valahogy mégsem sikeres. Legalábbis a nemi beteg rendelésre betérő fertőzött fiatalok elmesélése alapján, akik saját bevallásuk szerint egy wc-n szedték össze a szifiliszt, vagy a trippert – persze nem a deszkáról…

Foglalkozási ártalom, tudom, de nekem a plázákról a prostitúció, a csoportosan kallódó, bandázó tinicsapatok jutnak eszembe, akik iskola után / helyett nem a sportot és a tanulást, vagy neadjisten a családot választják, hanem ezt az ál-csillogó, ál-luxus világot.