Doktor | 2015. május. 27. 08:49
pic_1350374904_700

Vicces történelemtanár

 

Egy brit töritanár úgy tanítja az anyagot a középiskolai diákjainak, hogy jelmezt fabrikál magának, majd 5 perces rövidfilmet mond fel a YouTube-ra. Nagyon modern pasi, aki biztosan utolsó kétségbeesésében választotta ezt a módszert, kockáztatva a kiröhögés veszélyét is.Kommentelünk…

Belegondoltam saját középiskolai éveimre, és saját történelem tanáromra, akit egy ilyen szerepben abszolút nem tudnék elképzelni, lévén a karót nyelt kategóriát tökéletesen rá lehet húzni.

A mi történelem óráink alatt a tanár diktált, mi meg írtunk mint a güzük 45 percig. A középiskolai tananyag helyett az egyetemi tananyagot vettük, adatokkal, számokkal, nevekkel. Annyi adatot kellett bemagolnunk, amennyit természetesen 14 évesen egyáltalán nem győztünk. Meg is lett az eredménye – az eminens osztályban csupa rossz jegy született. Aztán rájöttünk arra, hogyan lehet temérdek információt rövidtávú memóriába betolni egy hét alatt – a felelések előtt – és ez a képesség az egyetemi vizsgaidőszakban nagyon jól is jött.

Más kérdés, hogy SEMMIRE nem emlékszem történelemből, ill amire igen, azt a történelmi regényeimből tudom. Az összefüggésekre még annyira sem. Pedig minden évben 10 spirálfüzetet teleírtunk. Ez a hártánya a poroszos nevelésnek.

Valahol azonban a ló túloldalára estünk ezzel a bábozós történelemleckével. Tényleg ennyire az internet rabja lenne az ifjúság, hogy csak ami a YouTube-n van és a facsén, arra lehet figyelni? Mit lehet egy 5 perces kisfilmben megtanítani? Talán pont az összefüggéseket, a logikát? Lehet, hogy ez hosszútávon hatékonyabb?

Mindenesetre bátor tett a tizenévesek elé hülye parókában és jelmezekben kiállni. Kaphatott érte hideget-meleget.

Forrás: http://neon.hu/suli/tortenelmi-alakoknak-oltozve-tanit-a-toritanar-271543