Doktor | 2015. május. 27. 11:22
pic_1347445223_946

Yonderboi és a Vodafon

A Vodafon összegyűjti a kedvenc hangjainkat, és abból Yonderboi zenét fabrikál.  Tök jó ötlet. Tetszik.


Kommentelünk…

Ami nem tetszik, az az agresszívan nyomuló tévé/mozi reklám, amiben egy-egy villanásra a fiatalokat célzó, „menő” képeket láthatunk. Nem mondom, mintha felvillanna egy-egy heteró kapcsolatot bemutató művészi kép is, de a reklám végén a nyitott szájjal egymásnak csattanó két nőt tökéletesen lehet látni.
Na, itt van az én bajom.

Annyira sztereotíp, hogy már fáj. Mert egy rendes, valamirevaló pornón-felnőtt fiút mi izgat fel a legjobban? Nem egy női boka, csukló, száj, vagy esetleg mell látványa? NEEEM: ha két lány smárol egymással! Szuper! A lányok pedig ezt tudják, és miért ne és IQ light alapon csinálják is. Csinálják csak, mit bánom én!?! De ne kelljen ezt látnom a tévéreklámban, és ne kelljen azt megtanulnom, hogy ez egy „menő, trendi, hétköznapi, fiatalos” dolog! Mert nem az.

Miért nem lehet egy heteró szerelmespárt összecsókolóztatni a képernyőn – esetleg csak finoman, kedvesen, szerelemmel? Mert az „uncsi”? Talán ha a szerelmet hangsúlyozná a média, és nem csak a testiséget, akkor az jót tenne a tengődő, megfelelő példa nélküli, pornót néző ifjúságnak. Lehet, hogy a szeretet és a szerelem mikéntjét kellene jobban megtanítani, a partnerkapcsolat szépségeit, hogyanját, és a boldogságban való kiteljesedést.
De ezzel nyilván nem lehet annyi telefont eladni…

Aki igazi szerelmet akar látni, kultúráltan, intelligensen bemutatva, nézze meg az „Egy egyedülálló férfi” című filmet. Tökéletes!

http://www.port.hu/egy_egyedulallo_ferfi_a_single_man/pls/fi/films.film_page?i_film_id=105612

Forrás: http://reklamipar.hu/marketing/btl/2012/08/26/a-vodafone-segit-zenet-irni-yonderboi-nak/